Faskiamanipulaatio

Faskiamanipulaatio auttaa lihaskipuihin, jotka ovat syntyneet kehon jännityksestä ja vääränlaisesta kuormituksesta. Tarjoamme asiantuntevaa manipulaatiohoitoa Lehmossa.

Faskiamanipulaatio on manuaalinen terapiamenetelmä, jonka on kehittänyt italialainen fysioterapeutti Luigi Stecco. Menetelmää on käytetty jo yli 40 vuoden ajan.

Faskiamanipulaation tavoitteena normaali ja kivuton liike

Faskiamanipulaatio keskittyy pääasialllisesti pinnallisiin ja syviin lihasfaskioihin.  Kaikki kehomme lihasfaskiat ovat yhteydessä toisiinsa ja muodostavat näin ollen kolmiulotteisen jatkumon. Faskiamanipulaatiomenetelmä esittää valmiin biomekaanisen mallin, joka auttaa selittämään lihasfaskian merkityksen tuki- ja liikuntaelinsairauksissa.

Menetelmän pääidea on paikantaa tarkka ja paikallinen alue faskiasta, joka on yhteydessä johonkin tiettyyn liikerajoitukseen. Kun liikerajoitus tai kivulias liike on paikannettu, manipulaatio kohdistetaan juuri tiettyyn faskiapisteeseen. Tavoitteena on palauttaa liike normaaliksi ja kivuttomaksi.

Faskioiden käsittelyssä käytämme Stecco menetelmää. Menetelmässä pääasiallinen huomio keskittyy lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden toiminnaliseen suhteeseen. Faskioiden käsittely auttaa kipuun ja liikerajoituksiin ja sitä voidaan käyttää tuki- ja liikuntaelinten vaivoissa, neurologisissa sairauksissa kuin myös lasten fysioterapiassa. Kireät faskiat voivat olla seurausta tapaturmasta, neurologisesta sairaudesta, staattisesta toistotyöstä tai aktiivisesta yksipuolisesta harrastamisesta.

Hoito perustuu alkuhaastatteluun, liikkeen tutkimiseen sekä kehon eri faskiapisteiden palpaatioon. Hoidossa fysioterapeutti tuottaa iholle valittuun pisteeseen paineen hankaamalla kudosta kiristyneeseen suuntaan, jonka tuottama kitka nostaa kehon lämpötilaa ja aikaansaa solun väliaineen muutoksen. Tämän myötä faskioiden välinen liukuminen lisääntyy ja liikerajoitus voi jopa kokonaan poistua.

Faskoiden välinen yhteys  mahdollistaa lisäksi menetelmän, jolla voidaan huomioda myös sisäelinten oireilu. Idea perustuu siihen, että faskioiden välinen kireys vie tilaa sisäelimiltä toimia normaalista ja aiheuttaa toiminnanhäiriötä.  Tällaisia vaivova yleisimmillään ovat mm. IBS, refluksi, asthma, suoliston toiminnanhäiriöt ja yleensäkin moninaiset/laajat häiriöt joihin ei ole löydetty järkevää selitystä.

Olipa sinulla sitten olkapääkipu, polvivaiva, niska-hartijumi, plantaarifaskiitti, lonkan bursiitti, refluksi, välilevyongelma jne. kannattaa kokeilla kuinka hyvin faskiakäsittely toimii niihin. Menetelmän avulla ongelmista ei tarvitse tehdä erillisiä vaan hoito toimii kokonaisvaltaisesti. 

Soita ja varaa aika!

Nettiajanvaraus

Kiinnostuitko palveluistamme? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Lehmolan Fysioterapia Oy
Kruununtie 2
80710 LEHMO

Y-tunnus: 0611524-7
Puh: 013 893 696

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Lehmolan Fysioterapia Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

  • Nimi
  • Sähköpostiosoite
  • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
  • Organisaatio ja asema
  • Organisaation osoitetiedot
  • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.