Neurologinen fysioterapia

Fysioterapiapalveluihimme kuuluvat neurologinen fysioterapia sekä TULE- ja OMI-fysioterapia. Tarjoamme asiantuntevaa hoitoa vastaanotollamme Lehmossa. Soita ja varaa aika!

Neurologinen fysioterapia on suunnattu asiakkaille, joilla on keskus- ja ääreishermoston sairauksia ja oireyhtymiä. Yleisimpiä ovat aivoinfarktin jälkeinen halvaantuminen, MS, Parkinsonin tauti ja CP.

Bobath-menetelmä

Neurologisille asiakkaille sovelletaan samoja fysioterapian keinoja, joita käytetään TULE-asiakkaiden hoidossa sekä Bobath-konseptin mukaista menetelmää. Bobath-konseptin mukaisesti harjoitellaan asiakkaan kanssa yhteistyössä perusliikkumista ja etsitään kunkin asiakkaan omassa elinympäristössä tapahtuvia toimintoja helpottavia ratkaisumalleja. Bobath-menetelmän yhtenä kuntoutuksen kohteena ovat aikuishemiplegiapotilaat.

NDT-terapia

NDT-terapia (neurodevelopmental treatment, Bobath) kohdistuu puolestaan CP-vammaisiin lapsiin.

Vauvaterapia

Vauvaterapiassa, joka perustuu myös Bobath-konseptiin ja NDT-terapiaan, kuntoutetaan ja tutkitaan alle 1-vuotiaita lapsia.

Käytössämme ovat ajanmukaiset ja terapiaan hyvin soveltuvat harjoittelutilat sekä monipuolinen terapiavälineistö. Fysioterapia toteutetaan yhteistyössä lähettävän tahon, omaisten, avustavan henkilökunnan sekä muiden terapeuttien kanssa.

TULE-fysioterapia

TULE-fysioterapia on yksi fysioterapian erikoisala, jossa keskitytään eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan, toimintarajoitteiden fysioterapeuttiseen tutkimiseen, manuaaliseen terapiaan ja ihmisten omatoimisen harjoittelun ohjaukseen sekä neuvontaan.

Käytännössä tämä tarkoittaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien, erilaisten kiputilojen ja toimintakyvyn rajoitteiden korjaamista fysioterapeuttisten menetelmien avulla. TULE- fysioterapia perustuu tieteelliseen tietoon tai vahvaan kliiniseen näyttöön.

TULE-fysioterapiassa haluamme painottaa kokonaisvaltaista fysioterapeuttista tutkimista, toimintakyvyn ja haitan korjaamista sekä omatoimisten kotiharjoitteiden ohjaamista. TULE-sairauksien haastaviin ja monimuotoisiin ongelmiin pyrimme vastaamaan jatkuvalla ja täydentävällä kouluttautumisella.

OMI-fysioterapia

OMI (ortopaedic medicine international) on kansainvälinen yhdistys, joka kouluttaa kliinistä ortopedista lääketiedettä jatkokoulutuksena fysioterapeuteille ja lääkäreille.

Koulutuksen tavoitteena on korkea asiantuntemus tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkimisessa ja hoidossa. Tutkimusmenetelmä mahdollistaa tarkan kliinisten oirekuvien tunnistamisen, oireiden erotusdiagnostiikan ja ohjaamisen jatkotutkimuksiin. Tarkka kliininen kuva antaa mahdollisuuden täsmälliseen terapiaan, jolloin hoitotulos on parempi.

Hoitomenetelmänä fysioterapiassa käytetään lihasten ja ligamenttien poikittaishierontaa, nivelkapseleiden venyttämistä, manipulaatiota ja vetohoitoa. Lisäksi lääkärit antavat injektioita.

Tämä kliininen hoitomenetelmä on jo pitkään osoittanut tehokkuutensa niin lääkäreiden kuin fysioterapeuttienkin päivittäisessä työssä.

Lisätietoa

OMI-Finland

OMI Norden

Kiinnostuitko palveluistamme? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!