Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapian tavoitteena on edistää raskaana olevien naisten sekä synnyttäneiden äitien hyvinvointia ja terveyttä yksilöllisesti ja kokonaisvaltaisesti. Palveluihimme kuuluu lisäksi raskausajan hieronta, vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta sekä imetysohjaus.

Äitiysfysioterapia

Äitiysfysioterapiassa saat apua raskausajan ja synnytyksen jälkeisiin vaivoihin. Fysioterapiassa kartoitetaan kokonaistilanne ja laaditaan sen pohjalta yksilöllinen hoitosuunnitelma. Raskauden aikana keho joutuu muokkautumaan paljon ja joskus muutokset eivät palaudu synnytyksen jälkeen. Tällöin apuna voi olla faskia- eli lihaskalvokäsittely, jonka avulla vapautetaan kalvo liukumaan normaalisti ja palautetaan kehon normaalia toimintaa. Faskiakäsittelystä yhdistettynä harjoitteisiin on apua esimerkiksi erkaumasta palautumisessa. Fysioterapia voi sisältää myös liikkumisen, keskivartalon ja lantionpohjan harjoitteiden ohjausta tai vinkkejä kuinka kehoa käyttää ergonomisesti arjessa.

Fysioterapiaan kannattaa hakeutua, jos on esimerkiksi kipuja, hengittäminen tuntuu vaikealta, keskivartaloa on vaikea hahmottaa synnytyksen jälkeen, lantionpohjassa tuntuu painetta, kärsit virtsankarkailusta tai kaipaat tietoa kuinka liikkua raskausaikana tai synnytyksen jälkeen.

Lue lisää äititysfysioterapiasta täältä.

Äitiysfysioterapiassa ohjataan:

 • Raskaudenaikaisten erilaisten kipujen ennaltaehkäisyssä ja hoidossa mm. liitoskivuissa, selkä- ja lonkkakivuissa.
 • Synnytykseen valmistautumisessa ja synnytyksestä palautumisesta
 • Sektiohaavan ja episiotomian arpien kuntoutuksessa ja hoidossa.
 • Äidin ergonomian huomioimisessa ja ohjaamisessa vauva-aikana.
 • Raskausajan liikuntaan ja harjoitteluun liittyvissä asioissa.
 • Lantiopohjalihasten harjoittelun ja rentoutuksen opettelussa.
 • Äitiysfysioterapeutti ohjaa asiakasta
 • Äitiysfysioterapeutti ohjaa asiakasta


Lantiopohjanfysioterapia

Lantionpohjan fysioterapian avulla voidaan ennaltaehkäistä erilaisia lantionpohjan toimintahäiriöitä, kuten virtsan- tai ulosteenkarkailua, kiputiloja sekä laskeuma ongelmia. Virtsankarkailu on yleistä erityisesti naisilla, joka voi ilmetä esimerkiksi aivastaessa tai yskäistessä, juostessa ja hyppiessä. Oikein ohjattu lantionpohjan lihasten oikea-aikainen harjoittelu sekä fysioterapia on ensisijainen hoitomuoto. Keskivartalon hyvä hallinta, hyvä ryhti sekä oikea-aikainen hengitys esim. noston tai liikuntasuorituksen aikana vaikuttaa lantionpohjan lihaksiin ja sen toimintaan.

 

Lantionpohjan fysioterapia

Suorien vatsalihasten erkauman kuntoutus

Suorien vatsalihasten erkauma on yleisin raskaana olevilla ja synnyttäneillä naisilla. Vatsalihasten erkauma ei välttämättä palaudu synnytyksen jälkeen spontaanisti. Alaselässä ja keskivartalossa voi olla väsymyksen ja voimattomuuden tunnetta. Se voi aiheuttaa erilaisia alaselän kipuja ja olla yhteydessä virtsankarkailuun. Kannattaa herkästi hakeutua asiaan perehtyneen äitiysfysioterapeutin vastaanotolle, jossa tutkitaan jännesauman, rintarangan, keskivartalon- ja lantionpohjan lihasten toiminta. Äitiysfysioterapeutilta saat yksilölliset ohjeet keskivartalon- ja lantionpohjan lihasten harjoitteluun sekä ohjausta ryhtiä ja hengitystä parantaviin harjoituksiin.

Fysioterapeuttinen jälkitarkastus

Synnyttäneille suunnattu fysioterapeuttinen jälkitarkastus on kokonaisvaltainen ja kattava arvio sen hetkisestä toiminta- ja suorituskyvystä. Käynnillä käydään läpi mm. vatsalihasten erkauman ja lantionpohjalihasten palautumista, liikunnan aloitusta, sektio- ja episiotomia-arven hoitoa, äidin ergonomiaa eri tilanteissa sekä seksuaalisuuteen ja vauva-arkeen liittyvissä kysymyksissä.

Raskausajan hieronta

Raskausaika on naiselle erityistä aikaa. Naisen mieli ja keho käyvät läpi monenlaisia muutoksia niin psyykkisesti, fyysisesti kuin hormonaalisestikin. Kehon painopiste muuttuu raskauden edetessä, vatsan kasvaessa mikä voi aiheuttaa lihasjännityksiä ja kiputiloja. Erityisesti lantion- ja alaselän alue sekä niska-hartiaseudun alue rasittuvat uudella tavalla.

Raskausajan hieronta

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Vauvahieronta on alle yhden vuoden ikäisille lapsille annettavaa hierontaa, jonka tarkoituksena on saada vauvalle rentoutunut ja hyvä olo. Hieronnan avulla varhainen vuorovaikutus lisääntyy katsekontaktin ja kosketuksen avulla. Yhteiset hierontahetket syventävät varhaista vuorovaikutussuhdettanne. Varhainen vuorovaikutus tarkoittaa vauvan ja vanhempien vastavuoroista viestimistä ilmeiden, eleiden ja toimintojen avulla. Vauvahieronnasta on todettu olevan monia hyötyjä sekä vanhemmille että vauvalle. Monet pienokaiset ovat saaneet helpotusta esimerkiksi itkuisuuteen, vatsavaivoihin, ummetukseen, koliikkiin, pulautteluun, refluksivaivoihin sekä kehon jäykkyyteen ja jännitystiloihin. Myös vanhemmat rentoutuvat, sekä heidän varmuutensa käsitellä lastaan lisääntyy vauvaa hieroessa.

Vyöhyketerapeuttinen vauvahieronta

Imetysohjaus

 • Äitiysfysioterapeutti, imetysohjaus
 • Imetysohjaus

 

Imetysohjauksella on tarkoitus tukea äidin, vauvan ja koko perheen hyvinvointia. Toisinaan imetys ei suju kuten on ajateltu ja äiti voi kokea, että imetys on haastavaa ja vaikeaa. Suurin osa imetyksessä ilmenevistä ongelmista on kuitenkin ratkaistavissa ohjauksen ja oikean tiedon avulla. Ohjaus onnistuu myös kotikäyntinä.

 

Imetysohjauksella voit saada apua mm. seuraaviin asioihin:

 • Hyvien imetysasentojen löytymisessä
 • Maidon herumiseen liittyvissä ongelmissa
 • Vauvan oikean sekä tehokkaan imuotteen ja imun löytymisessä ja tunnistamisessa
 • Oman maitomäärän lisäämisessä ja lisämaitojen vähentämisessä, vauvan painoa samalla seuraten.
 • Kaksosten imetyksessä
 • Pakkautuneiden rintojen ja kipeiden ja haavaisten rinnanpäiden hoidossa
 • Rinnalla lakkoilevan vauvan imetyksessä
Nettiajanvaraus

Kiinnostuitko palveluistamme? Jätä yhteystietosi, otamme yhteyttä!

Sähköpostitse
Tekstiviestitse

Rekisteriseloste

1. Rekisterinpitäjä

Lehmolan Fysioterapia Oy
Kruununtie 2
80710 LEHMO

Y-tunnus: 0611524-7
Puh: 013 893 696

2. Rekisteriasiat

Asiakaspalvelumme vastaa rekisteriä koskeviin kysymyksiin ja palautteisiin mahdollisimman nopeasti.

3. Rekisterin nimi

Lehmolan Fysioterapia Oy:n asiakas-, markkinointi- ja ajankohtaiskirjeen tilanneiden rekisteri.

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Käsittelyn tarkoituksena on asiakassuhteen hoitaminen, asiakkaan ja rekisterinpitäjän oikeuksien ja velvollisuuksien toteuttaminen sekä henkilötietolain mukainen henkilötietojen käsittely verkkopalveluihin liittyviin tarkoituksiin, tutkimustoimintaan, rekisterinpitäjän ja/tai sen yhteistyökumppaneiden mainonnan ja/tai suoramarkkinoinnin suuntaaminen asiakastietojen perusteella rekisterinpitäjän viestimien ja palvelujen kautta luovuttamatta henkilötietoja ulkopuoliselle taholle.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisteri voi sisältää seuraavia tietoja asiakkaista:

 • Nimi
 • Sähköpostiosoite
 • Matka- ja/tai muu puhelinnumero
 • Organisaatio ja asema
 • Organisaation osoitetiedot
 • Yhteysloki

6. Rekisterin säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteri koostetaan rekisterinpitäjän asiakastietojärjestelmästä, yleisesti saatavilla olevista internetlähteistä, sekä mahdollisista muista julkisista lähteistä. Pääsääntöisesti osoitelähteet on eritelty mikäli ne ovat muita kuin ensiksi mainittuja.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset

Rekisterinpitäjä ei luovuta asiakkaiden henkilötietoja ulkopuolisille, paitsi Suomen viranomaistoimien niin edellyttäessä.

8. Tietojen poistaminen

Tietoja voidaan poistaa henkilön vaatimuksesta tai asiakassuhteen loppumisen vuoksi.

9. Rekisterin suojauksen periaatteet

Henkilötiedot säilytetään luottamuksellisina. Rekisterinpitäjän ja sen mahdollisten tietotekniikkakumppanien tietoverkko ja laitteisto, jolla rekisteri sijaitsee, on suojattu palomuurilla ja muilla tarvittavilla teknisillä toimenpiteillä.