Meiltä löytyy erikoisosaamista usealta eri fysioterapian osa-alueelta, mikä näkyy työmme tuloksissa. Palveluihimme kuuluvat OMI- ja TULE-fysioterapia, neurologinen fysioterapia, akupunktio, hieronta sekä faskiamanipulaatio. Meiltä saat avun niska- ja hartiavaivoihin, työperäisiin ongelmiin sekä urheiluvammoihin. Leikkauksen jälkeinen kuntoutus ja kuntosaliohjelmat ovat myös osaamistamme.
TULE-fysioterapia on yksi fysioterapian erikoisala, jossa keskitytään eri-ikäisten ihmisten tuki- ja liikuntaelimistön toimintaan, toimintarajoitteiden fysioterapeuttiseen tutkimiseen, manuaaliseen terapiaan ja ihmisten omatoimisen harjoittelun ohjaukseen sekä neuvontaan.Käytännössä tämä tarkoittaa tuki- ja liikuntaelimistön sairauksien, erilaisten kiputilojen ja toimintakyvyn rajoitteiden korjaamista fysioterapeuttisten menetelmien avulla. TULE- fysioterapia perustuu tieteelliseen tietoon tai vahvaan kliiniseen näyttöön.
TULE-fysioterapiassa haluamme painottaa kokonaisvaltaista fysioterapeuttista tutkimista, toimintakyvyn ja haitan korjaamista sekä omatoimisten kotiharjoitteiden ohjaamista. TULE-sairauksien haastaviin ja monimuotoisiin ongelmiin pyrimme vastaamaan jatkuvalla ja täydentävällä kouluttautumisella.
OMI (ortopaedic medicine international) on kansainvälinen yhdistys, joka kouluttaa kliinistä ortopedista lääketiedettä jatkokoulutuksena fysioterapeuteille ja lääkäreille.
Koulutuksen tavoitteena on korkea asiantuntemus tuki- ja liikuntaelinongelmien tutkimisessa ja hoidossa. Tutkimusmenetelmä mahdollistaa tarkan kliinisten oirekuvien tunnistamisen, oireiden erotusdiagnostiikan ja ohjaamisen jatkotutkimuksiin. Tarkka kliininen kuva antaa mahdollisuuden täsmälliseen terapiaan, jolloin hoitotulos on parempi.
Hoitomenetelmänä fysioterapiassa käytetään lihasten ja ligamenttien poikittaishierontaa, nivelkapseleiden venyttämistä, manipulaatiota ja vetohoitoa. Lisäksi lääkärit antavat injektioita.
Tämä kliininen hoitomenetelmä on jo pitkään osoittanut tehokkuutensa niin lääkäreiden kuin fysioterapeuttienkin päivittäisessä työssä.
Neurologisille asiakkaille sovelletaan samoja fysioterapian keinoja, joita käytetään TULE-asiakkaiden hoidossa sekä Bobath-konseptin mukaista menetelmää. Bobath-konseptin mukaisesti harjoitellaan asiakkaan kanssa yhteistyössä perusliikkumista ja etsitään kunkin asiakkaan omassa elinympäristössä tapahtuvia toimintoja helpottavia ratkaisumalleja. Bobath-menetelmän yhtenä kuntoutuksen kohteena ovat aikuishemiplegiapotilaat.
NDT-terapia (neurodevelopmental treatment, Bobath) kohdistuu puolestaan CP-vammaisiin lapsiin.
Äitiysfysioterapiassa saat apua raskausajan ja synnytyksen jälkeisiin vaivoihin. Fysioterapiassa kartoitetaan kokonaistilanne ja laaditaan sen pohjalta yksilöllinen hoitosuunnitelma. Raskauden aikana keho joutuu muokkautumaan paljon ja joskus muutokset eivät palaudu synnytyksen jälkeen. Tällöin apuna voi olla faskia- eli lihaskalvokäsittely, jonka avulla vapautetaan kalvo liukumaan normaalisti ja palautetaan kehon normaalia toimintaa. Faskiakäsittelystä yhdistettynä harjoitteisiin on apua esimerkiksi erkaumasta palautumisessa. Fysioterapia voi sisältää myös liikkumisen, keskivartalon ja lantionpohjan harjoitteiden ohjausta tai vinkkejä kuinka kehoa käyttää ergonomisesti arjessa.
Fysioterapiaan kannattaa hakeutua, jos on esimerkiksi kipuja, hengittäminen tuntuu vaikealta, keskivartaloa on vaikea hahmottaa synnytyksen jälkeen, lantionpohjassa tuntuu painetta, kärsit virtsankarkailusta tai kaipaat tietoa kuinka liikkua raskausaikana tai synnytyksen jälkeen.